Кметове учредиха Туристически район Рила-Пирин

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Учредително събрание на  Организацията за управление на Туристически район Рила-Пирин се проведе днес в областната управа в Благоевград. Той е един от деветте национални района. Целта е обединяване на усилията и сътрудничеството между общините и неправителствените туристически асоциации в посока формиране на общ регионален туристически продукт и съответно реализиране на обща маркетингова и рекламна стратегия. 

На събранието взеха участие представители на общините Благоевград, Банско, Белица, Гърмен, Гоце Делчев, Дупница, Кресна, Костенец, Петрич, Разлог, Сандански, Сапарева баня, Сатовча, Хаджидимово и Якоруда, както и на сдруженията „Долината на Места” и „Съюз на туристическия бизнес – Банско”.

За председател те единодушно избраха кмета на община Банско - Георги Икономов. В Управителния съвет бяха избрани още представители на Сдружение „Долината на Места“ и общините Благоевград, Сапарева баня и Дупница. В контролния съвет към новата туристическа организация бяха избрани представителите на Министерството на туризма, община Гоце Делчев и Съюза на туристическия бизнес-Банско.

500 лева членски внос ще плащат общините, които имат приходи от туристически данък до 100 000 лева 1000 лева ще е вноската за общини с приходи от туристически данък над 100 000 лева; а за сдруженията сумата е 250 лева.

Съгласно законовите изисквания седалището ще бъде в областния град Благоевград, а първоначално финансиране на тези регионални туристически организации ще бъде подсигурено от ресорното министерство. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини