Елена Йончева представи филма си „Границата” в Гоце Делчев

Елена Йончева представи филма си Границата” в Гоце Делчев

Десетки жители на община Гоце Делчев се срещнаха с журналистката и народен представител Елена Йончева. Събитието в понеделник вечерта бе организирано от Общински съвет на БСП в Гоце Делчев. Много хора зададоха своите въпроси към депутата и дискутираха важни теми от политическия социален живот в страната. На срещата присъства и народният представител Богдан Боцев.

Основната тема бе „Националната сигурност в Република България – проблеми и перспективи“. Присъстващите на срещата изгледаха документалния филм “Границата”, в който Йончева разкрива много интересни и прикривани факти, свързани с изграждането на оградата по българо-турската граница, чиято основна цел е да спре нахлуването на бежанци в страната ни. Филмът бе изгледан с огромен интерес от хората в залата, още повече, че той поставя сериозни въпроси, на които никой до момента не е отговорил.

Един от тях е: Защо съоръжение със същата цел по турско-гръцката граница, което е много по-ефективно, струва по 250 евро на метър, а родното по 500 евро на метър. Елена Йончева подчерта, че до днес никой не е оспорил фактите, изнесени във филма от висш граничен служител. А те разкриват, че се дават подкупи на граничните полицаи, а каналджийството е покровителствано от най-високо ниво. За всички тези факти, изнесени във филма, са сезирани ДАНС и прокуратурата, като все още се очаква тяхна реакция.

„За огромно съжаление, ситуацията на българо-турската граница днес не се е променила особено”, каза Йончева. Промяна обаче има в това, че оградата попадна в списъка с обект, свързани с националната ни сигурност. Това никак не е случайно, а е направено с цел да не може да се търси и намира информация по тази тема, подчерта още тя.  

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини