Четири сцени за самодейците на „Пирин пее”

Четири сцени за самодейците на Пирин пее”
Снимка: Община Разлог

Фолклорният събор „Пирин пее” ще даде шанс за изява на хиляди самодейци. Най-голямото музикално събитие в Пиринския край ще се проведе на 4 и 5 август на четири сцени, разположени в прохода Предел между планините Рила и Пирин. Участниците ще пеят и танцуват от сутрин до вечер. Съборът се провежда под патронажа на председателя на Народното събрание - Цвета Караянчева.

Във вечерния концерт на 4 август от 20:30 часа ще вземат участие представителни групи от община Разлог. За всички любители на хорáта ще свири оркестър „Роял бенд“ от Благоевград, със солист Кинче Вълчева и специален гост Милко Бошнаков. Всички участници и гости ще могат да се насладят и да се наиграят на любимите български хорá.

Финалният концерт ще е в 12:30 часа на 5 август с участието на Ансамбъл „Пирин“ и фолклорни групи от Благоевградска област.

На "Пирин пее" се срещат минало, настояще и бъдеще, за да се съхрани и популяризира народното творчество на Пиринския край. Петнайстият събор наред "Пирин пее" е сцена за творческа изява на изпълнителите на народно творчество от 14-те общини в Пиринско.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини