Босия с нови искания: Оставка на властта! И Кръгла маса без политици!

Босия с нови искания: Оставка на властта! И Кръгла маса без политици!
Снимка: БТВ

Николай Колев–Босия отправи нови искания към управляващите. Той настоява да се разпуснат Народното събрание и правителството, а президентът да свика кръгла маса без политици. Босия обяви гладна стачка преди повече от месец с искане да спре корупцията в Държавна автомобилна инспекция.

Общественикът протестира срещу купуването на шофьорските книжки, което е в основата на многото катастрофи с жертви по пътищата. Протестът на Босия пред парламента вече събра поддръжници, които миналата седмица влязоха в конфликт с полицията.

Днес той даде пресконференция и призова да се разпусне и парламентът, и правителството, съобщи "Дарик".

Босия настоява и президентът Румен Радев да свика общонационална кръгла маса без политици и да се изготви програма, да се избере програмен парламент да се направи програмно правителство, което да изпълни решенията на кръглата маса. Според него само така ще може да се стъпи на здраво, иначе сега сме обречени.

"Политиците нямат усет за това, което трябва да се свърши, те се занимават с далавери и маса пари отиват на вятъра", каза той.
Според Босия референдум може да реши дали да има Велико народно събрание, но сега е рано за Велико народно събрание, сега най-важното е програмно правителство и парламент.

Подкрепата си за бившия дисидент на днешната пресконференция заявиха бившият служебен премиер Ренета Инджова и бившият служител на НСО подп.Николай Марков.

Днес следобед Босия ще се срещне с шефката на парламента Цвета Караянчева по нейна покана.

Източник: Днес.бг
 

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини