Младежи от Банско и Разлог направиха нощно изкачване на Вихрен

Снимки: СНЦ
Снимки: СНЦ "Тенис клуб Еделвайс"

Младежи от Банско и Разлог направиха нощно изкачване на връх Вихрен. Екстремният поход бе организиран от ръководния и експертен екип на СНЦ „Тенис Клуб Еделвайс”, който работи по проект „Обичам живота, живея здравословно”.

В нощното приключение се включиха младежи между 15 и 29 години, както и техни родители. Походът стартира в 2:00 часа след полунощ и всички участници бяха екипирани с фенери и челници, както и с топли дрехи. Групата се изкачи на върха към 4:30 сутринта и по този начин всички участници успяха да посрещнат новия ден на 2914 метра.

На върха бяха раздадени тениски и информациони материали и бе проведена беседа за връзката на човека с природата и какви са ползите за човека от така наречения метод „потапяне сред природата”. Групата успешно слезе от върха и към 9 часа сутринта достигна до хижа Вихрен. На паркинга на хижата също бе проведена среща и със случайни туристи, като бяха раздавани информационни материали.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини