Класическа музика ще огласи вековните къщи на Ковачевица

Снимка: БНР
Снимка: БНР

Фестивал за камерна класическа музика под надслов „Неотъпкана пътека” ще се състои за първи път в архитектурния резерват Ковачевица. Музикалното събитие ще се проведе в гъпменското село от от 3 до 5 август, а на 6 август ще има един концерт и в град Гоце Делчев. Официалното откриване е в петък от 19,00 часа в Народно читалище „Светлина”в Ковачевица. Квартет за края на времето ще бъде на сцената следващата вече от 19,00 часа, а в неделя от 15,00 часа зрителите ще чуят „Контрасти”. Галаконцертът е в понеделник, 6 август, в Дома на културата в Гоце Делчев от 19,00 часа.

Фестивалът ще събере класически музиканти с многогодишен опит и световна кариера от България и чужбина. Следвайки традициите на известни европейски и американски фестивали, организаторите имат за цел да представят вдъхновяващи творби на камерната класическа музика сред великолепната природа, древна история и традиции на Западните Родопи. Сред участниците са Лора Чекорватова-пиано, Георги Вълчев-цигулка, Никола Таков-цигулка, Мариана Карпатова-мецо сопран, Вангел Тангъров-кларинет, Екатерина Тангърова-пиано, Веселин Тодоров-виола, Христо Танев-виолончело.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини