Над 300 самодейци се надпяват с фолклорни песни в Петрово

Над 300 самодейци се надпяват с фолклорни песни в Петрово
Снимка: Община Сандански

За осми път санданското село Петрово ще е домакин на Фестивала „Песни от извора”. На една сцена повече от 300 участници от цялата страна ще се надпяват с творби от автентичния фолклор.

Тази година събитието, което съчетава традицията и магията на фолклорната музика, ще се проведе на 4 август в местността Извора. Сред прекрасната природа на Славянка планина, под вековните сенки на чинарите млади и стари заедно ще се върнат назад във времето с песни и пъстри носии.

През годините събитието се утвърждава като престижен и значим форум, който е единствен по своя характер в културния календар на общината. Сред участниците ще бъдат групи от областите Добрич, Варна, Бургас, Пловдив, София, от съседките ни Гърция и Македония.

Целта на фестивала е да популяризира и съхрани традициите на народната песен, да стимулира интереса и любовта на поколенията и да провокира към издирване, съхраняване и разпространение на фолклора. „Песни от извора“ дава възможност за изява на талантливи изпълнители от цяла България и чужбина. Те показват характерните особености на своя регион, защото фолклорът е извор на общочовешки ценности и мост за сближаване между хората. Крайният срок за записване за участие е 16 юли.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини