Над 300 самодейци се надпяват с фолклорни песни в Петрово

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

За осми път санданското село Петрово ще е домакин на Фестивала „Песни от извора”. На една сцена повече от 300 участници от цялата страна ще се надпяват с творби от автентичния фолклор.

Тази година събитието, което съчетава традицията и магията на фолклорната музика, ще се проведе на 4 август в местността Извора. Сред прекрасната природа на Славянка планина, под вековните сенки на чинарите млади и стари заедно ще се върнат назад във времето с песни и пъстри носии.

През годините събитието се утвърждава като престижен и значим форум, който е единствен по своя характер в културния календар на общината. Сред участниците ще бъдат групи от областите Добрич, Варна, Бургас, Пловдив, София, от съседките ни Гърция и Македония.

Целта на фестивала е да популяризира и съхрани традициите на народната песен, да стимулира интереса и любовта на поколенията и да провокира към издирване, съхраняване и разпространение на фолклора. „Песни от извора“ дава възможност за изява на талантливи изпълнители от цяла България и чужбина. Те показват характерните особености на своя регион, защото фолклорът е извор на общочовешки ценности и мост за сближаване между хората. Крайният срок за записване за участие е 16 юли.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини