Хиляди на събор за Илинден в Попови ливади

Хиляди на събор за Илинден в Попови ливади
Снимка: Община Гоце Делчев

Хиляди на събор за Илинден в Попови ливади

 

Община Гоце Делчев организира традиционния събор в село Попови ливади по повод 115-та годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание. Тази година събитието ще се проведе на 28 юли, събота.

Програмата ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва за загиналите в Илинденската епопея и с молебен за здраве, които ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. След това, на паметника на Гоце Делчев ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност и преклонение пред паметта на участниците във въстанието. 

Празничният концерт започва в 11.30 часа на голямата поляна в село Попови ливади. На сцената ще се изявят певците Боряна Карпузова, Цветанка Воденова, Георги Жбантов, Мария Христова, Ирина Паскалева, Марио Василев и сборен оркестър, с ръководител Здравко Георгиев. Тази година специални участници в празничната програма ще бъдат Руслайн Мъйнов, Духов оркестър „Виво Монтана“ и Стойка Германова.

Осигурен е транспорт от Гоце Делчев до Попови ливади. Автобусите ще тръгват от площад „Гоце Делчев” от 08.00 часа и ще се връщат обратно след 16.00 часа.   

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини