Петрич изгражда социален център в старото помощно училище

Петрич изгражда социален център в старото помощно училище
Снимка: ИлинденПрес, архив

Община Петрич придобива в собственост имота на бившето помощно училище. Решението е от днес на Министерски съвет. В сградата ще бъде изграден Обединен център за социални услуги. Тогава ще бъде възможно Дневен център за лица с увреждания над 18 г. „Надежда” и Дневен център за деца с увреждания „Слънце” да бъдат преместени в сграда с повече място, която ще позволи да се обособят занимални, кабинети за рехабилитазиця, дворно пространство за отдих и дейности на открито.

Още през декември 2017 г, екипът на кмета Димитър Бръчков, направи постъпки за придобиване имота на бившето помощно училище „Св. Св. Кирил и Методий” безвъзмездно в собственост на Общината. Сградата е неизползваема около две десетилетия, почти е разрушена и ограбена. Предвид факта, че не се стопанисва, в началото на тази година, в сградата избухна и пожар, който нанесе допълнително щети. Общата площ на обекта е 7 372 кв.м. Намира се на входен булевард в град Петрич.

Това е поредният имот, който Община Петрич придобива безвъзмездно. Местната власт приключи процедурите по придобиване в собственост на 54 дка държавен терен, който се отреди за градски парк, на 7,665 дка от „Напоителни системи” ЕАД за разширяване в двулентов на пътя към комплекс „Ванга”, м. Рупите, на спортната зала в Гранично поделение. Направени са постъпки също за част от бившия стрелкови комплекс край Петрич, както и за имот на Министерство на правосъдието в центъра на града. 

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини