Обновиха парк „Свети Врач” в Сандански

Обновиха парк Свети Врач” в Сандански

Редица обновления и реконструкции бяха направени в парк „Свети Врач” в Сандански по проект в сътрудничество с Република Македония - „Изграждане на инфраструктура за устойчиво развитие на туризма“. По този начин ще се повиши туристическият потенциал на региона и ще се подобрят туристическите услуги.

С реновираните водни огледала и каскада паркът се превръща в гордост и предпочитано място за отдих и за санданчани, и за туристите.

Паркът е едно от най-обичаните места в град Сандански за почивка и разходка, за активен спорт и събития. Община Сандански полага грижи той да запази своя досегашен имидж като един от най-красивите и поддържани паркове в България.

През лятото на миналата година по същия проект беше закупена паркова техника за 60 000 лева, с която да се поддържат зелените площи. Новата придобивка облекчи дейността на отдел „Озеленяване“ и повиши качеството на тяхната работа.


Работниците разполагат с трактор с висока производителност, трактор за експлоатация и поддръжка на неравен терен, моторизиран свредел за пробиване на дупки в почвата за засаждане на дървета и растения, пръскачка за пръскане на течност и гранули (за наливане за прецизно регулиране на концентрацията на разтвора на фураж), моторни ножици, дървесен градинарски нож.

Те имат и косачка, предназначена за професионална употреба при косене на големи зелени площи, машина за миене под налягане за почистване на басейни, скални образувания и открити водни пътища, моторна резачка, средства за защита на работещите – работно облекло, очила, каски, ръкавици.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини