Проект дава шанс за работа на хора с увреждания

Проект дава шанс за работа на хора с увреждания
Снимка: СЮЗО

Екипът на Сдружението на Югозападните общини представи в Благоевград проект "Моето хоби е моя професия – предоставяне на услуги за интернет бизнеси". Той се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, Приоритетна ос „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“, Процедура „Развитие на социалното предприемачество“.

По проекта ще бъдат разкрити двадесет нови работни места за хора с увреждания, продължително безработни лица и безработни младежи, като предприятието, в което ще бъдат заети, ще предоставя услуги за интернет бизнеси – писане на текстове за фирмени сайтове, направа на общи условия за електронни магазини, описания на продукти и услуги, създаване на текстове за блогове, писане на търговски съобщения и обяви и т.н. Услугите ще бъдат предлагани и управлявани посредством разработена интернет платформа.

Предвидени са мотивационни обучения, психологическо подпомагане на целевите групи, обучение за придобиване на дигитална компетентност преди включването в реална заетост.

За да се популяризира социалната икономика, ще бъде проведен регионален форум и изложение на социални предприемачи.

Участие в срещата взеха представители на бизнеса в областта на информационните технологии, на общини, на различни институции, медии.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини