Преподавателка в ЮЗУ представя своя изложба в Градската галерия

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

На 19 юли гл. ас. д-р Диана Захариева ще представи своя самостоятелна изложба – живопис. Официалното откриване ще бъде в голямата зала на Градската художествена галерия в Благоевград от 18:00 часа.

Експозицията, включваща творби от различни жанрове, е наситена с богата образност и изтънчена живописна култура. Творчеството на д-р Захариева е вдъхновено от заобикалящата предметна и непредметна среда и пресъздава нова реалност, пречупена през субективните й търсения. Темите, по които работи, са реализирани в серии от „Хвърчила“, „Прозорци“, „Екопласт обекти“, пейзажи, натюрморти, голи тела и абстрактни фигурални и нефигурални композиции, изпълнени чрез маслената техника.

Диана Захариева е завършила Югозападния университет „Неофит Рилски“ и понастоящем е главен асистент доктор в катедра „Изобразително изкуство“, където преподава живопис. Участвала е в голям брой международни, национални, колективни и самостоятелни изложби, от които има награди и номинации за живопис.Член е на Съюза на българските художници.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини