Прокуратурата протестира Подписката срещу Данаил Стоицов

Прокуратурата протестира Подписката срещу Данаил Стоицов
Снимка: ИлинденПрес, архив

Окръжна прокуратура – Благоевград в законоустановения срок внесе протест срещу определението на съда за изменение на мярка за неотклонение спрямо Данаил Стоицов от „задържане под стража“ в „парична гаранция“ в размер на десет хиляди лева.

Бившият директор на КАТ в Благоевград бе задържан при акция, проведена на 22 май от отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР и Националната следствена служба. Той бе обвинен в това, че в качеството му длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – началник сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР, е приемал дар и облага - пари, вещи и услуги с имуществен характер. Освен това той е бил подведен под наказателна отговорност за превишаване на правомощия в качеството му на длъжностно лице и незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси.

По делото са повдигнати обвинения на други две лица – Бойко Шарков и Никола Доганджийски, участвали в извършване на престъплението. С тяхно участие били създадени условия за намиране на лица, желаещи да регистрират пътни превозни средства, както в гр. Благоевград, така и в пунктовете за регистрация на ППС в РУ – Петрич и РУ – Гоце Делчев. В нарушение на утвърдените правила били предоставяни регистрационни номера за МПС и ремаркета, теглени от тях, с комбинация от цифри по желание.

Разследването по случая продължава.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини