Гери-Никол и Тони Стораро пеят на събора във Ваклиново

Гери-Никол и Тони Стораро пеят на събора във Ваклиново

Младата музикална звезда Гери-Никол и известният фолк певец Тони Стораро са специалните гости на събора на тютюнджиите в сатовчанското село Ваклиново. Събитието, на което се очакват над 20 000 гости от целия Неврокопски край, ще е този уикенд. В последните няколко години за двудневните тържества в местността Ливадите до селището идват между 20 000 и 30 000 души.

Музикалната програма ще стартира в събота от 17,00 часа с изпълнение на самодейците от Ваклиново. Стотици техни колеги от общината и от съседните общини ще покажат таланта си пред гостите на фестивала. Гери-Никол ще е на сцената в 21,00 часа, а Тони Стораро ще пее в 22,15 часа и ще закрие първия ден на проявата. Финалът ще бъде даден със заря в 23,30 часа. Самодейците ще запеят в неделя още от 10,00 часа и изявите им ще продължат до 18,00 часа. Музикалната програма ще закрият певци, танцьори и музиканти от град Девин. Много атрактивни са и предвидените спортни прояви в неделя – състезанието по канадска борба ще е в 13,00 часа, а надпреварата по народна борба е час по-късно.      

Ваклиновският събор е посветен на тютюнопроизводителите от региона. Той се утвърди като един от най-посещаваните, който дава поле за изява на млади таланти и на утвърдени и признати самодейни и професионални изпълнители и състави на българската фолклорна песен. Целта е чрез магията и красотата на българската песен и танци да се разкрие значимостта на българското фолклорно наследство и да се възстанови старата българска традиция – хората да се събират и веселят заедно.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини