Гери-Никол и Тони Стораро пеят на събора във Ваклиново

Гери-Никол и Тони Стораро пеят на събора във Ваклиново

Младата музикална звезда Гери-Никол и известният фолк певец Тони Стораро са специалните гости на събора на тютюнджиите в сатовчанското село Ваклиново. Събитието, на което се очакват над 20 000 гости от целия Неврокопски край, ще е този уикенд. В последните няколко години за двудневните тържества в местността Ливадите до селището идват между 20 000 и 30 000 души.

Музикалната програма ще стартира в събота от 17,00 часа с изпълнение на самодейците от Ваклиново. Стотици техни колеги от общината и от съседните общини ще покажат таланта си пред гостите на фестивала. Гери-Никол ще е на сцената в 21,00 часа, а Тони Стораро ще пее в 22,15 часа и ще закрие първия ден на проявата. Финалът ще бъде даден със заря в 23,30 часа. Самодейците ще запеят в неделя още от 10,00 часа и изявите им ще продължат до 18,00 часа. Музикалната програма ще закрият певци, танцьори и музиканти от град Девин. Много атрактивни са и предвидените спортни прояви в неделя – състезанието по канадска борба ще е в 13,00 часа, а надпреварата по народна борба е час по-късно.      

Ваклиновският събор е посветен на тютюнопроизводителите от региона. Той се утвърди като един от най-посещаваните, който дава поле за изява на млади таланти и на утвърдени и признати самодейни и професионални изпълнители и състави на българската фолклорна песен. Целта е чрез магията и красотата на българската песен и танци да се разкрие значимостта на българското фолклорно наследство и да се възстанови старата българска традиция – хората да се събират и веселят заедно.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини