Полицаи в Благоевград арестуваха крадци след действия по горещи следи

Снимка: МВР
Снимка: МВР

С успех приключи полицейска операция на служители от ОД на МВР Благоевград. На 6 юли в областния център е извършена взломна кражба от лек автомобил, паркиран в централната част на града.

След незабавни действия по "горещи следи" и проведена полицейска операция от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност " при ОД на МВР Благоевград и служители на 01 РУ Благоевград, са задържани две лица, съпричастни към извършеното престъпление, съобщиха в специално съобщение от пресцентъра на полицейската дирекция.

Арестуваните са 43-годишният Н. А. от Благоевград, криминално проявен и осъждан за престъпления, свързани с наркотици, кражби и грабеж и 43-годишният С. М. от Благоевград, също криминално проявен и осъждан за кражби, противозаконно отнемане на МПС и закана за убийство.

Двамата извършители на кражбата са задържани в момент на продажба на част от крадените вещи. В хода на операцията при извършване на процесуално-следствените действия в жилището, обитавано от С. М., са открити електронна везна и 430 г зелена тревиста маса, която при направения полеви тест е реагирала положително на марихуана.

На 07.07.2018 г. на С. М  е повдигнато обвинение за извършени престъпления по чл.195, ал.1, т.3 от НК и по чл. 354а от НК, а на Н.А. е повдигнато обвинение по чл .195, ал.1, т.3 от НК. Двете лица са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура - Благоевград. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини