Норбеков посети Белица, почерпи сили от природата на Бабяк и Орцево

Снимки: Община Белица
Снимки: Община Белица

Акад. Мирзакарим Норбеков посети община Белица по маршрут, подготвен от кмета Радослав Ревански. Той пристигна в китната планинска община като част от група от 90 човека от различни държави като Узбекистан, Русия, Турция, Българлия, Румъния, Австрия и Япония.

Вчера те посетиха община Белица по организирания маршрут със съдействието градоначалника Ладослав Ревански, с основен организатор доц. Цветан Мадански – гл. секретар на Национална агенция „Митнтици“ и приятел на Белица, и Жана Иванова – собственик на Издателско- продуцентска къща „Жануа“ 98 .

Групата направи сериозен преход от 12 км в дестинация Западни Родопи. По маршрута с. Орцево – „Бабяшка чука“ групата имаше възможност да се докосне до магнетичната природа на Родопа планина и до местния бит и култура на жителите в с. Бабяк и с. Орцево. За всички гости бе организирана специална туристическа програма от автентичен фолклор и местни специалитети органтизирани от секретарят на читалище „Пробуда-2011“ Шемедин Бъсков.

Мирзакарим Норбеков е писател и активист на алтернативна медицина. Роден е на 17 ноември 1957 г. в СССР. Той е основател и президент на Института на Норбеков. 

Днес М. С. Норбеков е учен-изследовател, доктор по психология и педагогика, действителен член на руски и чуждестранни академии, автор на много патентовани научни изобретения и открития, художник, композитор, писател, артист, спортист, треньор, с черен колан по карате.

Мирзакарим Норбеков е суфи, странстващ дервиш, както той сам казва - потомък на Авицена – основоположник на медицината, Омар Хаям – блестящ астроном, виден математик, известен лечител, забележителен автор, велик философ.

След драматични обрати в живота си той избира да служи на хората, пътя на съзиданието, съхраняването и предаването на знанията по веригата учител – ученик, за да може мъдростта, натрупана през вековете в изтока, да достигне до готовите да я възприемат днес хора. Автор на бестселъри, които стават истински пътеводители в духовните дебри на съвременния свят.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини