Бизнесмен от Благоевград на съд за укрити данъци в размер на 90 000 лв.

Снимка: Главна прокуратура
Снимка: Главна прокуратура

Управител на фирма изправен на подсъдимата скамейка, заедно с двама съучастници, за укрити данъци за над 90 000 лева. 

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла обвинителен акт срещу С.В. – собственик и управител на търговско дружество, А.М. – консултант-счетоводител и Р. С., упълномощена с представителни функции пред органите на приходите, за извършено от тях данъчно престъпление.

С. В. избегнал установяване и плащане на данъчни задължения за неговата фирма със седалище в гр. Благоевград, като неправомерно приспаднал неследващ му се данъчен кредит в особено големи размери – 90 603,80 лева данък добавена стойност.

Престъпното деяние е било извършено от него в съучастие с обвиняемите Р.С. и А.М., които потвърдили неистина относно размера на данъчната основа на извършените доставки, при водене на счетоводството и при представяне на информация пред ТД – НАП, офис – Благоевград. Те използвали документи с невярно съдържание – дневници за покупки, в които отразили данъчни фактури по несъществуващи сделки (доставки) и такива със завишени стойности на данъчната основа, в сравнение с действителните.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини