Обявиха новите цени на тока и парното, протест срещу КЕВР

Обявиха новите цени на тока и парното, протест срещу КЕВР

КЕВР обяви днес покачване на цените на тока и парното. Пред сградата на регулатора, докато той заседаваше, имаше протест.  Средното покачване на цената на електрическата енергия за потребителите на регулирания пазар за новия ценови период, започващ от днес, е с 2,03%. 

За ЧЕЗ цената се повишава с 1,75%, за ЕВН повишението е с 1, 82", а за "Енерго ПРО" повишението на цената на електроенергията е с 2,78%, съобщи Иван Иванов - председател на Комисията за енергийно и водно регулиране след нейно закрито заседание.

Електроразпределителните дружества ЧЕЗ и ЕВН вече обявиха, че ще извършват извънредни отчети на електромерите заради новите цени на тока. През седмицата от клиентския център на Енерго Про заявиха, че не предвиждат извънреден отчет, но абонатите, които желаят, можеха да оставят данните си до 30 юни. Фактурите през месец юли ще съдържат информация за двата отчетни периода – по стари и нови цени

Цената на електрическата енергия в последните три години, откакто работи този състав на КЕВР, неизменно се стремим да бъде минимално увеличена“, подчерта Иван Иванов. Повишаването на топлинната енергия от комисията аргументират с рязкото покачване на цената на природния газ, поради повишението на цената на суровия петрол на световните пазари.

Докато КЕВР заседаваше, пред сградата имаше протест срещу увеличаването на цените на тока и парното. Протестиращите носеха голям плакат "Убиват ни с тока, водата и парното! И за въздуха ли ще плащаме?". Протестиращите са подкрепени от членове и симпатизанти на градската организация на БСП-София, за което бяха призовани вчера от изпълнителното бюро на партията.

Източник: Vesti.bg

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини