Вижте какво време ни очаква през юли

Вижте какво време ни очаква през юли
Снимка: Novini.bg

Юли месец започва с топлина. Още от петък ниските температури ще изчезнат и на тяхно място ще се установи доста по-топло време, с максимални температури над 25-28 градуса, но следобедните часове ще има превалявания. Това казва пред Novini.bg климатологът доц. Георги Рачев.

От 1 до 4 юли ще има много слънце и топлина. След това отново ни очаква един период от 3-4 дни, в които ще има слабо захлаждане и кратковременни валежи. Юли месец се очаква да бъде с нормални температури.

"От доста време не съм давал прогноза за месеца с нормални температури – а юли е най-топлият месец навсякъде в България, със средномесечни температури между 22 и 25-26 градуса в най-южните райони, заявява доц. Рачев.

Валежите ще продължават да бъдат с петнист характер, каквито са летните валежи. Очаква се да бъдат в нормата, малко над нормата се очаква да бъдат в Западна България, а малко по-малко валежи в Източна България, посочва климатологът.

Топли вълни ще има, но глобалната прогноза за Балканския полуостров и специално за България е, че няма да има продължителни жеги от порядъка на седмица, на десет дни. Ще има високи температури, при всички случаи юли месец ще отчете близо до 40 градуса, но това ще бъде за сравнително кратък период от време. Повече от седмица не се очакват екстремни прояви на продължително задържане на максималните температури над 35 градуса, казва още доц. Георги Рачев.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини