Обстановката на Халкидики се усложнява, всичко е под вода

Снимка: kathimerini.gr
Снимка: kathimerini.gr

Обстановката в Халкидики се усложнява. Проливните дъждове предизвикаха хаос на полуострова. Засегната е цялата инфраструктура, пътища, селища, има и блокирани превозни средства. Червен код за най-висока опасност от лошо време е обявен за много райони на страната. Циконът "Нефели" продължава да вилнее в южната ни съседка. 

Изключително тежка е обстановката на втория ръкав Ситония. Гостите на няколко хотела са евакуирани, а пожарните служби се опитват от часове да изпомпват вода от жилища, мазета и складове. В Никити водата е пробила загражденията на язовирите и приливната вълна помита всичко. Щети има и в Касандра, Неа Фокеа и Сивири. 

В същото време прогнозите на синоптиците не на никак оптимистични. Те прогнозират нови проливни дъждове. 

Външно министерство публикува телефони за връзка в случай на нужда от помощ на наши сънародници в Гърция:

Посолство в Атина:

Дежурен телефон в извънработно време: +30 210 67 48 105, 106, 107

Мобилен телефон за спешни случаи: +30 693 70 96 220

Генерално консулство в Солун:

Дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520

От МВнР съветват да не се пътува в района на Северна Гърция през следващите дни. Засега няма данни за пострадали или бедстващи българи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини