Омбудсманът на Благоевград тръгва на обиколка по селата

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Омбудсманът на община Благоевград – доц. д-р Валентин Василев, ще изготви график за провеждане на изнесени приемни във всички благоевградски села. Това разкри общественият посредник на пресконференция днес, на която отчете първия си месец работа на новия пост. „Важно за мен е да се срещна с колкото се може повече хора. Искам на място да чуя идеите, мненията, сигналите, предложенията на жителите на селата в нашата община”, сподели Василев, който е зам.-декан на Правно-историческия факултет на Югозападния университет.

25 души са поискали в първия месец консултация и помощ от омбудсмана, 8 са получените съобщения на електронната поща. Гражданите обаче са поискали поверителност на този етап и да не бъдат разгласявани подробности по поставените от тях въпроси, макар че по част от тях вече има позитивно решение. Повечето от казусите са свързани с лични и служебни проблеми, не липсват и питания за различни инвестиционни намерения.

Направени са и искания за извършване на ремонти от страна на община Благоевград и за преодоляване на социални проблеми с решения на общинския съвет. Някои са търсили разрешение на дългогодишни имотни спорове и претенции. „Ще настоявам да се изготви и Правилник за дейността на обществения посредник, за да се подобри работата ми. Благодаря за диалога и подкрепата на ръководния екип на община Благоевград, и на общинския съвет”, допълни Валентин Василев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини