Пуснаха в експлоатация дългоочакваната Северна дъга на Сандански

Снимки: Община Сандански
Снимки: Община Сандански

Пуснаха в експлоатация околовръстния път - северна дъга в Сандански. Отсечката е с дължина 1,5 км и осигурява директна връзка между края на ул. „Св. Св. Козма и Дамян“ /района на новия Санаториум/ и пътя Сандански – Лиляново - Попина лъка.

С изграждането и пускането в експлоатация на обекта се оптимизира транспортната схема на града като се „разтоварва“ трафика от някои от най-натоварените кръстовища в централната част на курортния град. Едновременно с това се осигурява бърз достъп до основния подход към вилната зона на град Сандански /Попина лъка/ и се създава алтернативен маршрут за достъп до кварталите на града, разположени над Градския парк и стадиона, включително и за автомобилите със специален режим на движение.

Стойността на проекта бе на стойност 1,8 млн. лв. Идеята за изграждане на северен обход на Сандански се роди още при управлението на предишния градоначалник Андон Тотев, бяха започнати процедурите, но финансиране така и не бе осигурено. Проектът бе възкресен от настоянщия кмет Кирил Котев, който осигури средствата за строителството чрез кредит. За реализирането на идеята държавата прехвърли безвъзмездно на община Сандански 20 дка поземлени имоти - частна държавна собственост. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини