Задържаха избягалия затворник, той опита да вземе жена за заложник

Задържаха  избягалия затворник, той опита да вземе жена за заложник
Снимка: БГНЕС/БНР

Избягалият затворник Борис Иванов е задържан от полиция близо до ловешко село, съобщава БНР. По информация на "Хоризонт" Иванов се е опитал да вземе възрастна жена за заложник, но след намесата на отряда на баретите жената е била освободена, а затворникът задържан. 

В издирването на мъжа участваха екипи на жандармерията, полицията и Специализирания отряд за борба с тероризма. Операцията започна след показания от страна на човек, живеещ в района, че е видял избягалия затворник да се придвижва по жп релсите.

Издирването на Борис Иванов на североизток от Ловеч започна още снощи след сигнал, че той е бил забелязан между селата Александрово и Дренов. Бил е забелязан и в самото Александрово и в село Дойренци. Сигналът е подала жителка на село Александрово.

Иванов избяга в четвъртък сутринта малко след 10 часа от работен обект край Ловеч - млекопреработвателна фирма, където е работил заедно с други затворници. Те са го подгонили след бягството му, но не са успели да го задържат. Мъжът е бил на този обект от няколко дни, след като е бил преместен от затворническото общежитие.

Борис Иванов изтърпява 13-годишна присъда за блудства и кражби.

Източник: БНР
 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини