Венсан Винел и Лъчо Кацарски в дует на Младежкия модул на Франкофоли

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов, заместник- министърът на образованието и науката инж. Таня Михайлова, заместник- кметът на община Благоевград по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова и началникът на РУО Ивайло Златанов откриха тазгодишното издание на Младежки модул „Francofolies. Благоевград“.

Най-чаканият момент във форума бе съвместното вълнуващо изпълнение на талантливия изпълнител с български корени Венсан Винел и благоевградския талант Лъчезар Кацарски, които закриха Младежки модул на „Francofolies. Благоевград“. Двамата изпълнители поздравиха участниците с красивите си гласове. Те се обединиха в обща идея, че няма невъзможни неща, че няма граници, когато талантът, желанието, музиката и изкуството са водещи. Посланието, което отправиха към младежите от форума бе да  вярват и да следват мечтите си.

„Младежкият модул е голямата гордост на фестивала „Франкофоли“, защото млади хора като вас се събират заедно в Благоевград. Тази година имаме и участие на група от Солун.  Пожелавам ви „На добър час“ и успешна работа!“, с тези думи заместник- кметът Христина Шопова откри модула. Тя благодари за подкрепата на събитието от страна на Министерството на образованието и науката, на евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов, както и на РУО- Благоевград.

Над 100 участници от България и Франция се включиха и тази година в  Младежки модул „Francofolies.Благоевград“. За първи път има участие от Гърция.

Заместник- министърът на образованието и науката инж. Таня Михайлова поздрави кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов, заместник- кметът Христина Шопова и всички организатори и участници за провеждането на форума. „Темата, по която ще работите, е формулирана така, че да провокира вашето виждане и фокус върху важността на изкуството и достъпа до него.Изкуството като възможност да промени човек, изкуството като възможност да покаже нови хоризонти и пътища пред тези, които са със затруднен достъп. Безспорно, тази тема е важна и за образованието, защото само знанието не е достатъчно.Много важно е това, което се формира вътре в училище, в класните стаи като отношения, като взаимоотношения, като виждане за света“, каза зам.- министър инж.Михайлова. Тя пожела успешна дискусия на участниците.

Най- младият член на европарламента и пример за това как когато искаш нещо силно- можеш да успееш -Андрей Новаков също отправи своите послания към младите. „Много е важно да имаш прекрасни хора до себе си, с които да започнеш своята кариера, каквато несъмнено е г-жа Шопова. Радвам се, че за поредна година мога да ви поздравя. Вие сте един от примерите как младите хора могат да „разбият“ клишето и се радвам, че това не е единичен случай, а за пореден път можем да докажем на всички, които твърдят, че младото поколение в България е загубено, че всички, които са умни, талантливи и работливи отдавна са напуснали страната- не, това не е вярно. Има хора като вас! И заедно можем да се преборим тази държава да стане хубаво място за живеене!“, каза евродепутатът Андрей Новаков.

 „Добре дошли“ в един от най- хубавите градове в България, поздрави евродепутатът Асим Адемов. „Един от най- бързо и прогресивно развиващите градове в България, което се дължи на изключително силния екип на общинска администрация, начело с кмета д-р Атанас Камбитов, заместник- кметът Христина Шопова, която е сърцето и душата на тези културни мероприятия, които се случват в Благоевград! Прието е да се казва, че младите трябва да се учат от по- възрастните, да следват техния добър пример, но при мен се случи така, че аз малко по- късно постъпих на работа в Европейския парламент и научих много неща от моя много по- млад колега и приятел Андрей Новаков. Това показва само, че ние като хора сме си нужни един на друг, за да успяваме в нашия път, което води до това да направим България още по- приятно и хубаво място за живеене“, сподели още евродепутатът Асим Адемов и пожела на участниците препятствията, които срещат по пътя си да ги обединяват, да бъдат по-сплотени, за да успяват.

По време на Младежкия модул, младежите дискутираха върху три тези:  „Да се задържи вниманието ни върху земните проблеми означава да се ограничи човешкият дух.” - /Стивън Хокинг/;, „Някой може и да съществува без изкуство, но никой не може да е жив без него” – / Оскар Уайлд / и Човек познава себе си в борбата с препятствията”. /Антоан дьо Сент-Екзюпери/.  

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини