Израелци правят фестивал на камерната музика в Разлог

Израелци правят фестивал на камерната музика в Разлог
Снимка: ИлинденПрес, архив

Първи международен фестивал на камерната музика ще се проведе в Разлог. Градът ще е домакин на събитието, което ще се състои на 13, 14 и 15 юли. Организатори са Николай и Мария Фридман от Израел, със съдействието на община Разлог и Народно читалище „15.09.1903“.

„Изключително сме щастливи, че имаме възможността да подарим това удоволствие на жителите и гостите на Разлог. От хората не се изисква нищо друго освен да дойдат и да се потопят в необятния свят на музиката, за да се превърне този фестивал в традиция“, сподели Мария Фридман.

Няма по-голям посланик на мира, сближаването и успеха от културата и изкуството. Разлог все по трайно създава своите културни традиции като всяка година успява да привлече нови и различни събития в културния си календар.

Кариерата на Николай Фридман е свързана със симфоничния оркестър за радио и телевизия на Йерусалим. Той има честа да свири под палката на велики диригенти и да акомпанира на световноизвестни солисти. През последните години се занимава с организирането на стойностни събития, възползвайки се от многобройните си контакти в света на музиката.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини